Ξεκίνημα με Κορέα… επιστροφή στο Pamestoixima.gr!

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκίνησε στη Νότια Κορέα με τη φετινή Κ-League να εμφανίζει ορισμένες αλλαγές, λόγω και της πρωτόγνωρης κατάστασης με τον COVID-19.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια, ενώ ισχύει απαγόρευση στις χειραψίες και χρήση μασκών από τους προπονητές.

Tα κορυφαία παιχνίδια της K-League με 0% γκανιότα*!

Σύστημα διεξαγωγής

Οι ομάδες παραμένουν 12, ωστόσο το πρωτάθλημα θα διαρκέσει 27 αγωνιστικές αντί 38 που ίσχυε μέχρι πέρσι. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα διεξαχθούν 22 αγωνιστικές (δυο γύροι) και πέντε αγωνιστικές play offs, με τις ομάδες να χωρίζονται στη συνέχεια σε ομίλους, τον πρώτο (θέσεις 1-6) και τον δεύτερο (θέσεις 7-12), διεκδικώντας τον τίτλο και την αποφυγή του υποβιβασμού, αντίστοιχα. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του Α ομίλου θα στεφθεί πρωταθλήτρια ενώ από τον Β όμιλο η τελευταία θα υποβιβαστεί και η προτελευταία θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με ομάδα Β Κατηγορίας.

Τα φαβορί

Οι Γεονμπούκ και Ουλσάν, ομάδες που τερμάτισαν πέρσι ισόβαθμες με τον τίτλο να καταλήγει στην πρώτη, έχουν το θεωρητικό προβάδισμα και φέτος για να κόψουν πρώτες το νήμα. Και αυτό γιατί διαθέτουν συνοχή αλλά και αρκετή ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ τους. Ακολουθούν οι Σεούλ και Ποχάνγκ, ομάδες με «βαριά» φανέλα» και φανατικό κοινό που αναζητούν το κάτι παραπάνω, αμφότερες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το προαναφερθέν δίπολο.

Τα αουτσάιντερ

Οι Σουγόν, Σεονγκνάμ και Μπουσάν έχουν υπάρξει πρωταγωνίστριες της K-League την περασμένη δεκαετία και πάντα υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση. Συγκριτικά με τα φαβορί, πάντως, υστερούν σε αρκετούς τομείς, ωστόσο δεν περιμένουμε να κινδυνεύσουν κιόλας με υποβιβασμό.

Οι «μελλοθάνατες»

Εδώ συναντάμε τις Νταεγού, Γκανγβόν, Ιντσεόν και Γκουανγκτζού, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Η πρώτη υπήρξε μεν πέρσι η ευχάριστη έκπληξη αλλά έχασε τον ικανότατο προπονητή της και η προετοιμασία κύλησε μετ' εμποδίων, οι άλλες δυο έχουν μετρημένη ποιότητα σε όλες τις γραμμές τους, ενώ η τελευταία διαθέτει γηρασμένο ρόστερ.

Η περίπτωση της Σανγκτζού

Για όσους η Κ-League αποτελεί «αχαρτογράφητα νερά», σίγουρα αυτή η περίπτωση θα τους εντυπωσιάσει. Πρόκειται για την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία αγωνίζονται αποκλειστικά Νοτιοκορεάτες που υπηρετούν την υποχρεωτική διετή στρατιωτική θητεία τους. Γι' αυτό τον λόγο, δεν επιτρέπονται ξένοι παίκτες στο ρόστερ. Στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος λήγει η συμφωνία της K-League με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με αυτό τον τρόπο, η Σανγκτζού, ανεξαρτήτως θέσης στην οποία θα τερματίσει, θα είναι μια από τις ομάδες που θα υποβιβαστεί. Αν μάλιστα, δεν είναι 12η άρα και τελευταία, θα υποβιβαστεί μαζί της η τελευταία ομάδα του Β ομίλου χωρίς να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ.

Βρίσκεις το παιχνίδι Γκανγκβόν – Σεούλ με 0% γκανιότα *!

Οι «Έλληνες» / οι γνωστοί μας

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Γεονμπούκ, Ζοζέ Μοράις έχει περάσει, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία, από τον πάγκο της ΑΕΚ την περίοδο 2016-2017. Με την τωρινή του ομάδα, ωστόσο, πέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο πέρσι.

Ο Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Super League με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Πλέον, ο 31χρονος Σέρβος στόπερ μετακόμισε στη Νότια Κορέα και θα τον δούμε με τα χρώματα της Σεονγκνάμ.

Ο Γουίλιαν Μπαρμπόσα είχε προλάβει να αγωνιστεί συνολικά μία σεζόν (μισή την περίοδο 2017-18 και μισή την περίοδο 2018-19) με τον Παναιτωλικό στη Super League και στη συνέχεια πωλήθηκε στην Γκουανγκτζού με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής στην περσινή Β Κατηγορία Νοτίου Κορέας, ξεχωρίζοντας με την απόδοσή του.

Ο Τέρι (Λευτέρης) Αντώνης είναι Ελληνοαυστραλός και δοκίμασε την τύχη του στον ΠΑΟΚ το 2015, περνώντας μάλλον απαρατήρητος. Ελάχιστες ήταν οι συμμετοχές του 26χρονου κεντρικού χαφ με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Από πέρυσι, ο Αντώνης αγωνίζεται με τη φανέλα της Σουγόν.

Ο Αλεξάνταρ Πέσιτς εντυπωσίασε πέρσι με τα χρώματα της Σεούλ και παραμένει κάτοικος νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας. Ο 27χρονος Σέρβος έχει περάσει από αρκετές ομάδες. Οι πιο παλιοί ίσως τον θυμούνται, την περίοδο 2008-09 όταν και αγωνίστηκε στη Σούπερ Λιγκ με τον ΟΦΗ, όντας ο νεαρότερος παίκτης εκείνης της σεζόν, μόλις 16 ετών.

*Ισχύει μόνο για την αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα» έως την έναρξη του αγώνα.

ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ. Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή στήριξης: 1114

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03