Επιστροφή στον Παίκτη (RTP)

Το RTP (Επιστροφή στον Παίκτη, γνωστό επίσης ως ποσοστό κέρδους ή αναλογία κέρδους) είναι η μακροπρόθεσμη στατιστική αναλογία των συνολικών χρημάτων που κερδίζετε σε σχέση με το συνολικό ποσό χρημάτων που ποντάρετε.

Η φράση «μακροπρόθεσμη στατιστική αναλογία» μπορεί να ακούγεται πολύπλοκη, αλλά ακολουθεί ένα εύκολο παράδειγμα επεξήγησης:

"ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν ένα παιχνίδι έχει RTP 96%, σημαίνει ότι αν ξεκινήσετε με 1.000 € και στη συνέχεια παίξετε 1.000 γύρους με 1 € στον καθένα, θα καταλήξετε με περίπου 960 €".

Αν παίξετε μόνο μερικές εκατοντάδες γύρους, η επιστροφή σας μπορεί να κυμανθεί από 30% έως 1000%. Αλλά όσο περισσότερους γύρους παίξετε, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πλησιάσετε την στατιστική επιστροφή στον παίκτη (RTP) του παιχνιδιού. Γι' αυτό και χρησιμοποίησα τόσο μεγάλα νούμερα στο παραπάνω παράδειγμα.

Το πιο συνηθισμένο ποσοστό επιστροφής στον παίκτη των online κουλοχέρηδων είναι γύρω στο 96%. Ορισμένοι κουλοχέρηδες, όπως ο Blood Suckers, έχουν RTP έως και 98%.

«Το πιο συνηθισμένο ποσοστό επιστροφής στον παίκτη των online κουλοχέρηδων είναι γύρω στο 96%».

Το RTP είναι ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό των διαδικτυακών κουλοχέρηδων, διότι μπορεί να εκφραστεί ως ένας μοναδικός αριθμός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα ως μέτρο σύγκρισης, καθώς οι περισσότεροι δημοφιλείς πάροχοι παιχνιδιών κοινοποιούν το RTP των παιχνιδιών τους. Κι έτσι, είναι εύκολο να γράψει κανείς ένα άρθρο «Οι κορυφαίοι 10 κουλοχέρηδες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους».

Το RTP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους απλοποιημένους υπολογισμούς, όπως για παράδειγμα το αναμενόμενο ποσοστό απώλειας στην προσπάθειά σας να βγάλετε κέρδος από ένα μπόνους.

Μεταβλητότητα των κουλοχέρηδων

Καθώς η μεταβλητότητα δεν μπορεί να εκφραστεί ως μοναδικός αριθμός, οι πάροχοι των παιχνιδιών κατηγοριοποιούν τους κουλοχέρηδες σε κατηγορίες «χαμηλής», «μέτριας» ή «υψηλής» μεταβλητότητας. Οι κατηγορίες αυτές δεν μπορούν στην ουσία να συγκριθούν, ούτε να χρησιμοποιηθούν σε υπολογισμούς, αλλά μπορούν να σας δώσουν τουλάχιστον μια βασική ιδέα για τη μεταβλητότητα του παιχνιδιού που πρόκειται να παίξετε.

Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε την πραγματική μεταβλητότητα ενός κουλοχέρη. Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ανάδρομη τεχνική έρευνα (reverse-engineering) του σετ των κυλίνδρων του παιχνιδιού και να υπολογίσετε σωστά τις πιθανότητες των υπόλοιπων ειδικών λειτουργιών του παιχνιδιού. Ακόμη και σε ειδικούς το εγχείρημα αυτό θα μου έπαιρνε μια ολόκληρη ημέρα ή και περισσότερο (ανάλογα με την πολυπλοκότητα του κουλοχέρη).

Η μεταβλητότητα ενός κουλοχέρη μπορεί να υπολογιστεί κατά προσέγγιση από τον πίνακα πληρωμών και από το σετ των κυλίνδρων. Ψάξτε για τον υψηλότερο κερδοφόρο συνδυασμό. Ποιες είναι οι πιθανότητες να τον πετύχετε; Πόσα θα κερδίσετε;

Προσωπικά μου αρέσουν τα παιχνίδια υψηλής μεταβλητότητας, καθώς μπορείτε να κερδίσετε υψηλότερα ποσά και σας δίνεται η δυνατότητα να διασκεδάσετε και να ενθουσιαστείτε ακόμη και με μικρότερα πονταρίσματα. Και μικρότερα πονταρίσματα σημαίνει ότι στατιστικά θα χάνετε λιγότερο. Αυτό μπορεί να αντισταθμίζει ένα ελάχιστα χαμηλότερο RTP.

"ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Για παράδειγμα, τα λαχεία έχουν συχνά RTP 50%, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να παίζει για την πιθανότητα να κερδίσει το τζακπότ και να γίνει πολυεκατομμυριούχος. Ακόμη και η μητέρα μου αγοράζει λαχεία μερικές φορές και ονειρεύεται τι θα έκανε αν κέρδιζε. Και ποτέ της δεν θα έριχνε ούτε ένα ευρώ σε έναν κουλοχέρη".

Εκτός από τα λαχεία, οι κουλοχέρηδες είναι το πιο απρόβλεπτο είδος παιχνιδιού που μπορεί κανείς να παίξει σε ένα καζίνο. Το πλεονέκτημα της υψηλής μεταβλητότητας μπορεί να αντισταθμίσει το υψηλό RTP παιχνιδιών όπως το Μπλακτζάκ ή η Ρουλέτα. 

Πώς να αυξήσετε τη μεταβλητότητα ενός κουλοχέρη

Μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τη μεταβλητότητα ενός κουλοχέρη είναι:

  • Να χρησιμοποιήσετε το κουμπί διπλασιασμού (μαύρο/κόκκινο). Το RTP παραμένει το ίδιο και μπορείτε να αυξήσετε τη μεταβλητότητα του παιχνιδιού στις επιθυμητές τιμές, ρισκάροντας μέχρι να κερδίσετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό.
  • Να αλλάξετε τον αριθμό των γραμμών πληρωμής σε 1 και να αυξήσετε το ποντάρισμα ανά γραμμή. Οι πιθανότητες να κερδίσετε στη συγκεκριμένη γραμμή είναι χαμηλότερες, αλλά μπορείτε να περιμένετε πολύ υψηλότερα κέρδη. 

Αυτές ήταν ορισμένες βασικές συμβουλές που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν στο να κατανοήσετε το παιχνίδι καλύτερα.

Diavolakos.net

ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. | Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. | Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. | Γραμμή στήριξης: 1114

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03